Workshop stoelyoga 
woensdag 1 juli


Wat ga je leren tijdens deze les:

  • Alternatieve yogahoudingen, toegepast op de stoel. 
  • Hoe je tijdens andere gewone yogalessen mee kunt doen 'op een stoel'.
  • Hoe je tijdens je werk op een 'bureaustoel', jezelf in 10 minuten weer fris en helder beweegt.
  • Hoe je met een (tijdelijke) beperking toch mee kunt doen.
  • Hoe je de stoel kunt gebruiken als hulpstuk tijdens de yoga.

Voor wie

  • bewegingsbeperking heeft;
  • niet in kleermakerszit kan zitten;
  • alternatieven wilt leren op de yogahoudingen;
  • mee wilt doen in de gewone yogales met gebruik van een stoel.

 

LOCATIE 
Isis Sofia in Dalfsen & Online
Woensdag 9:30 tot 10:15

De les is op donatie

Al langere tijd loop ik met de gedachte om een workshop: stoelyoga aan te bieden. En wanneer komt het ervan? op het moment dat er rede toe is! 

Een dame bij ons in het dorp heeft maanden geleden haar knie gebroken. Gisteren ging ik bij haar langs om te zien hoe het met haar is. Ik stond stom verbaast, want het gaat bijzonder goed met haar! Ze wil graag met yoga beginnen, maar op de grond zitten in kleermakerszit is veel te moeilijk. Met veel plezier wil ik haar introduceren in de Yoga. Yoga op een stoel.

In mijn lessen zeg ik wel vaker: 'als zitten in kleermakerszit niet makkelijk gaat, kun je verhoogt zitten op een kussen, maar je mag ook een stoel pakken'. Want ik vind het belangrijk dat iedereen op zijn/ haar eigen niveau mee kan doen. Toch blijven mensen liever weg, dan de stoel erbij te pakken, dat vind ik jammer. Tuurlijk snap ik het best, want allerlei gedachtes passeren de revue: zit ik hier in mijn eentje op een stoel, wat gek, doe ik het wel goed, zie je wel ik kan het niet en nog veel meer...

Een van de dingen die yoga mij heeft gebracht is een verruimd perspectief op de wereld. Ik vind niet zo heel veel meer gek. Sterker nog, ik vind juist heel veel dingen: 'te gek', Helemaal als iedereen met de les mee kan doen, zodat het uitdagend blijft voor iedereen.
 
MindFull Movement yoga is met aandacht bewegen, ook vanuit een stoel. Daarom biedt ik op woensdag 1 juli een workshop Stoelyoga aan. Zodat iedereen zich vrij voelt om in de MindFull Movementles op woensdag een stoel erbij te pakken! Als er veel interesse is kunnen we kijken of het mogelijk is een aparte groep te starten.

Dus lijkt het jou leuk om mee te doen. Of ken je iemand die misschien wel mee wilt doen. Ik zie je graag as woensdag, life of online.

Lieve groet,
Cathelijn