Namaste, mijn naam is Cathelijn. Ik woon met mijn man en dochter van zeven in Dalfsen, Overijssel. Ruim15 jaar geleden ben ik begonnen met yoga. Hierdoor heb ik een enorme verandering in mijn leven gemaakt. Toen ik begon met yoga zat ik behoorlijk vast. Vast in mijn relatie, vast in de stad en vooral vast met mezelf… Ik kon me niet goed uitten en had hoofdpijn. Er was enorme spanning in mij opgebouwd die geen kant op kon. Tot ik met yoga begon. Via een weg van Hatha Yoga. Door het doen van restorative yoga (veel ontspanningstechnieken), was ik binnen 3 maanden van mijn jaren lange hoofdpijn verlost. Dat was een enorme opluchting. Je begrijpt, vanaf dat moment is yoga altijd gebleven!

 

De eerste zeven jaren was ik heel fanatiek. Ik was in de leer bij een echte yogi; Revital Prisler en deed trouw elke dag mijn sadhana. Ik was inmiddels zover in mijn gevoel gezakt dat ik me realiseerde dat ik mijn droom wilde leven: op zelfvoorzienende manier ergens buiten. Mijn focus was heel sterk en binnen een paar maanden stond het op de rit. Ik had een gemeenschap gevonden waar ik welkom was en met open armen ontvangen werd. De yoga bleef, tot bijna acht jaar geleden onze dochter werd geboren. Samen met mijn man startten we ons bedrijf The Greenman Project. We organiseerden meewerkprojecten om buurtmoestuinen aan te leggen en natuurlijke kinderspeelplaatsen te bouwen. We legden levende bouwwerken aan en begonnen de Meewerkplaats. Ook organiseren we sinds een aantal jaar het Living Village festival om ons netwerk te verbinden en kennis over duurzaamheid uit te dragen.

 

Na jaren van heel veel organiseren, heb ik vorig jaar besloten dat ik mij volledig wil richten op mijn Yogalijn. Mijn dagelijkse routine is weer helemaal terug. Ik geef 2 yogalessen per week en ik begeleid mensen in hun transformatieproces als Kundalini Yoga Coach. Daarnaast krijgt ook de groene vrouw in mij weer ruimte om met aandacht in mijn tuin te werken. Ik ben heel dankbaar dat de Kundalini Yoga mij nog meer verdieping in de yoga geeft. In mijn yogalessen en mijn Sadhana combineer ik Hatha Yoga, Restorative Yoga en Kundalini Yoga tot een dynamisch geheel. Op die manier kom je in rust, in contact met je lichaam. En kun je de beweging in gang zetten naar je gevoel.

 

Lieve groet,
Cathelijn